HTML

Az Ittmost Egyesületről

2008.02.11. 13:27 demiért

2000-től 2005-ig

Az  Ittmost Egyesület alapítói a Dabronyban 2000-ben és 2001-ben ITTMOST Fesztivált, 2002-ben Műhely-fesztivált szervező baráti kör tagjaiból kerültek ki. Az egyesület összművészeti jellegű, a tagok között megtalálhatók az amatőr színjátszás, az alternatív-, és a hivatásos színház képviselői. A szervezet munkájában részt vesznek zenészek, színészek, képzőművészek, népművelők is.

A dabronyi rendezvényekre jellemző volt a spontaneitás, az improvizatív jelleg, az előadók és a befogadók közötti sajátos kölcsönhatásra való törekvés. Úgy érezzük, a 2001-es Fesztiválon már sikerült az eredeti környezet, a létrehozott környezet (objektek, stb.), az előadások és a közönség kölcsönhatásának eredőjeként egy sajátos össz-alkotást létrehozni, illetve az magától létrejött, nekünk csak a helyzetet kellett megteremteni. És ez a célunk: maradandó élményt nyújtani, hogy a résztvevők ne érezzék úgy már két nappal az esemény után, hogy szinte semmi sem történt, mint ahogy ez gyakran előfordul. A 2002-es Műhely-fesztiválon közösségi, interaktív zenei, irodalmi, képzőművészeti programok szerepeltek, 2003. augusztusában ITTMOST Impro Fesztet, improvizációs fesztivált szerveztünk Dabronyban. 2004. augusztus 19-21.: ITTMOST Fesztivál - EX SYMPOSION Szabadegyetem Dabronyban egyesületünk, az EX SYMPOSION Alapítvány, a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Egyesület és a Veszprém Megyei Amatőr Színjátszók Egyesülete (VASZE) szervezésében, a jövőben szeretnénk ötvözni az eddigi rendezvények eredményeit, értékeit. 2005. augusztus: ITTMOST Est,-éj-Civil műhelytalálkozó Dabronyban. A 2003. április 26-án megtartott Csend Nap szervezésében is részt vettünk. Ez a rendezvény teljesen újszerű, budapesti és veszprémi helyszíneken zajlott kulturális és környezetvédelmi programokkal, spirituális tartalmat is magában hordozva. A 2004-es Csend Napja, Csend Napok rendezvényhez Szombathely is csatlakozott (Megyei Művelődési Központ). 2005. április: A Csend Napja Veszprémben a Megyei Könyvtárral közös szervezésben. A Veszprémi Egyetemmel 2003-2004-ben ökoépítészeti előadásokat szerveztünk. 2005. szeptember 26-27. Veszprém: „Halhatatlan kulturális élet” konferencia az Eötvös Károly Megyei Könyvtár, egyesületünk, és a Veszprémi Egyetem Közművelődési Titkárságának szervezésében. 2004. október 21., 2005. február 24. Megyei Könyvtár, Veszprém:”Szellemi környezetünk állapota” rendezvény az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és az ITTMOST Egyesület szervezésében. 2005. június 18. Nádasdy Akadémia, Nádasdladány: Szellemi környezetünk állapota - a Nádasdy Alapítvány és az ITTMOST Egyesület szimpóziuma, helyszín a Nádasdy kastély és parkja.

2005. április 16. Székesfehérvár: Civil Régió 1. program Veszprémi Est – az ITTMOST Egyesület és a Syrup Club bemutatkozása, házigazda a Méhkas Aula Egyesület.
2005. november 26. Expresszó Klubmozi Veszprém: Civil Régió 2. program Syrup-ITTMOST  Feszt  (Veszprém-Székesfehérvár-Vajdaság)  a  Syrup Club,  az  ITTMOST  Egyesület és a Méhkas  Aula  Egyesület szervezésében. 2005. december 12.: Az ITTMOST Egyesület egyik alapítója a Veszprémi Civil Kerekasztalnak.


Az eddigiek mellett terveink között szerepel különböző rendezvények szervezése (fesztiválok, szimpóziumok, ITTMOST Estek, konferenciák, előadások, stb.) Dabronyban, Veszprémben, a Káli medencében Szentbékkállán, Budapesten, Tihanyban Zalaegerszegen és más helyszíneken is.
 

2006

Január 1., Budapest : A Business Spirit Kft. (Budapest), az ITTMOST Egyesület  (Veszprém), és a Nyitott Tér Kht. (Almássy téri Szabadidő Központ, Budapest) létrehozzák a Csend-Életet.
Február 27.: Az ITTMOST Egyesület csatlakozik a Bakony-Balkán Bridge-hez.
Április 21.-23. Városi Művelődési Központ, Veszprém: III. Arany Deszka Országos Minősítő Színjátszó Fesztivál – VASZE: színjátszás, ITTMOST: társművészetek.
Augusztus 11-13. Dabrony: Dabronyi Műhelytalálkozó - Civil Régió 3. program ITTMOST, Méhkas Aula, VASZE, Tóth Attila vállalkozó.
Augusztus 18. Megyei Könyvtár udvara, Veszprém: EXHIB PIKNIK – Syrup, ITTMOST, közreműködők: Művészetek Háza, Veszprémi Vizuális Műhely, Íródeák Kávé- és Teaház.
Szeptember 30. Expresszó, Veszprém: Civil Régió 4. - Minimal Elektronikus Est. Méhkas Aula, Syrup, ITTMOST.
 

2007

Május 11-12. Veszprém: Múzsák Kertje (Art Fórum) – a Gizella Napok keretében      Veszprémi Művész Céh, ITTMOST, Syrup.
Május 19. Veszprém: Civil Nap – a Veszprémi Civil Kerekasztal szervezeteivel.
Június 1.: Veszprém-Varázs, Varázs-Veszprém indulása: események, történések Veszprémben és Veszprém megyében.
Június 2. Veszprém: A Civil Régió programhoz csatlakozik a VASZE, így az együttmű-ködő szervezetek: Méhkas Aula, ITTMOST, Syrup, VASZE.
Június 10. Veszprém: Az Új Tér Alapítvány (Budapest) csatlakozik a Civil Régióhoz.
Augusztus 24-25. Dabrony: ITTMOST Piknik – Civil Régió 5.  ITTMOST, Méhkas Aula, Syrup, VASZE, Új Tér Alapítvány.
Szeptember 17. Veszprém: A Civil Régióhoz csatlakozik a Tudás Sziget (Pannon Egyetem, Veszprém) és a Hallgatói Médiumokért Egyesület (Veszprém).
November 19.-dec. 5. Veszprém, Pannon Egyetem Aula: Civil dizájn – Civil Régió 6. Méhkas Aula, ITTMOST, Syrup, Tudás Sziget.
December 1. Veszprém, Polgármesteri Hivatal Aula: Adventi Csend Nap (az Illatos Advent keretében) – ITTMOST, Hallgatói Médiumokért Egyesület.
December 31. Veszprém: A Jáde hastánc csoport (Székesfehérvár) csatlakozik a Civil Régióhoz.

2008
Augusztus 21-24. Dabrony: ITTMOST tábor. 
Augusztus 22-23. Dabrony: ITTMOST camp piknik – Civil Régió 7. ITTMOST, VASZE.
Szeptember 1. Veszprém: Megalakul az ITTMOST színháza, az A - Színház.
Szeptember 7. Veszprém: Az ITTMOST vizuál projekt indulása.
Szeptember 23. Veszprém: A Veszprémi Egyetemi Színpad csatlakozik a Civil Régióhoz.
December 18. Veszprém: Hajnali Nyugat – versműsor a Nyugat költőinek műveiből a Bécsy Tamás Egyetemi Színház előadásában. Megyei Könyvtár, ITTMOST.


2009.

Február 5 - 19. Veszprém, Íródeák Kávé- és Teaház: ITTMOST Galéria - a székesfehérvári Méhkas Aula Egyesület kiállítása.

Április 17. Veszprém, VMKK Cholnoky Klubkönyvtára: Vendégünk Szajki Péter filmrendező, forgatókönyvíró.Beszélgetőtárs Novics János.                                                     Cholnoky Klubkönyvtár, ITTMOST

Június 16-30. Veszprém, Íródeák Kávé- és Teaház: ITTMOST Galéria - Varga Erzsébet festőművész "Örömök" c. kiállítása.

Június 30. Megyei Könyvtár udvara, Veszprém: Plen-air Est (éj)                            ITTMOST, Íródeák Kávé- és Teaház 

Július 15-18. Veszprém, Megyei Könyvtár udvara: Íródeák Művészeti Udvar                Íródeák Kávé- és Teaház, ITTMOST

Augusztus 21-22. Dabrony: ITTMOST tábor

Augusztus 21-22. Dabrony: ITTMOST Piknik - Civil Régió 8.                                        ITTMOST, VASZE, Méhkasaula

Október 24. Veszprém, HEMO: Ünnepeink és ünnepléseink - 1956            Magánszemélyek, Veszprém Megyei Civil Hálózatért Egyesület, ITTMOST Egyesület, Szabad Sajtó Kulturális- és Ifjúsági Egyesület  

                                      

2010.

 

Március 17. Veszprém: Az ITTMOST Egyesület, a Szabad Sajtó Kulturális- és Ifjúsági Egyesület és a Veszprém megyei Civil Hálózatért Egyesület megalakítják a Pannon Mű-

helyt. Fő cél egy Veszprém-Budapest együttműködésben működő országos kortárs in-

ternetes lap, és a Pannon Akadémia létrehozása.

 

Április 12. Veszprém: A Szabad Sajtó Kulturális- és Ifjúsági Egyesület (Veszprém) csat-

lakozik a Civil Régióhoz.

 

Május 17. Veszprém: A Hanglabor (Pápa) csatlakozik a Civil Régióhoz.

 

Június 26. Veszprém, Dubniczay-palota: Múzeumok Éjszakája - Épített környezetünk állapota

Művészetek Háza, ITTMOST   

                                                                                

Augusztus 21-22. Dabrony: Civil Régió 9. - ITTMOST Piknik                  
ITTMOST, MéhkasAula, Hanglabor, VASZE                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

November 29.-december 9. Veszprém-Tihany-Budapest: A Csend Napja-Csend Napok ITTMOST, Művészetek Háza-Veszprém, Petőfi Színház-Veszprém, Tihanyi Bencés Apátság, FUGA-Budapesti Építészeti Központ  

December 3. Veszprém, Művészetek Háza: A kulturhaz.com sajtóbemutatója. Működteti a Szabad Sajtó Kulturális- és Ifjúsági Egyesület, támogatók: ITTMOST Egyesület és SZERET Egyesület.  

 

Szólj hozzá!

Címkék: ittmost egyesület

A bejegyzés trackback címe:

https://ittmost.blog.hu/api/trackback/id/tr51335354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása