HTML

ittmost blog

Korunk kérdései, gondolatok a jelenről, szellemi környezetünk állapota, kultúra, művészet

kategóriák

Közünk van hozzá

Csend Napok 2013

2013.11.17. 20:20 demiért

CSEND NAPOK 2013

november 20. és december 13. között

>> Helyszín: Dubniczay-palota (Veszprém, Vár utca 29.)

November 20., szerda 17 óra
CSEND-SÉTA
Veszprém lelki középpontja a vár, a Benedek-hegy, és az őt körülívelő Séd patak völgye. Ide hívjuk Önt csendes sétára, Kálazi Ági reiki mester vezetésével. Indulás a Dubniczay-palotából, séta a Benedek-hegy körül, érkezés a Dubniczay-palotába, ahol meleg tea, baráti beszélgetés, közös meditáció várja a sétálókat.

November 23., szombat 16 óra
BHUTÁN A MENNYDÖRGŐ SÁRKÁNY ÉS A BRUTTÓ NEMZETI BOLDOGSÁG HAZÁJA
Valcsicsák Zoltán, a Magyar Bhutáni Baráti Társaság elnöke előadása sok képpel. Dorombon közreműködik Sós Gergő. Bhutánt kevesen ismerik. A fél Magyarországnyi területen Kína és India között, a Himalája lejtőin, alig 700 ezer ember él. Európai szemmel elmaradott ország, pedig az emberi értékek tekintetében fejlettebb nálunk. A Bruttó Nemzeti Boldogság lényege, hogy egy ország fejlődése nem csak anyagiakban, termelésben és fogyasztásban mérhető, hanem polgárainak boldogságában, jó közérzetében.

November 28., csütörtök 17 óra
A CSEND ORSZÁGA – FINNORSZÁGRÓL KICSIT MÁSKÉPP
Ertsey Attila építész és Szabó Erik etnológus előadása a finn építészetről, designről, környezetkultúráról, csendkultúráról és a Helsinkiben álló Csend-kápolnáról.

December 1., vasárnap 16 óra
ADVENTI ZENÉS BESZÉLGETÉS
Művészetről, érzésekről, emberi kapcsolatokról Vendégeink: Halas Adelaida színművész, Veszeli Lajos festőművész, Vinczeffy Adrienne karnagy és a Liszt Ferenc Kórustársaság tagjai. A beszélgetést vezeti: Herth Viktória gyüjteményvezető (Művészetek Háza, László Károly Gyűjtemény). Közreműködik: Simon Liliána általános iskolai tanuló. A Kézműves Kuckó apró karácsonyi ajándékokat kínál.

December 11., szerda 17 óra
CSEND-KÓSTOLÓ TIHANYBAN
Dr. Korzenszky Richárd OSB perjel vendégeként megtapasztalhatjuk a külső és a belső csendet az apátságban, és az Echo dombon. Az apátsági templomban Zsilinszky Cecília, a veszprémi bazilika kántor-karnagya orgonán „szólaltatja meg” a csendet. Különjáratú autóbusz indul Veszprémből, a Megyeház térről 17 órakor, haza indulás kb. 20 órakor. A tihanyi látogatásra előzetes bejelentkezés szükséges: Művészetek Háza Veszprém, Vár utca 17. 88/425-204; 88/560-507 laszlogyujtemeny@invitel.hu

>> Helyszín: Oli e Gino Étterem (Veszprém, Egyetem u. 19.)

December 13., péntek 18 óra
CSILLAGSZÁLLÓ SLAM POETRY
Előadó est, a veszprémi odaLÖKött KÖLtészet fiataljainak szervezésében. A hajléktalanok kulturális lapjának, a Csillagszállónak legújabb kiadványát mutatják be, Szárnyak címmel. A művészek megszólalnak, és a slammerek nyílt társadalomkritikával reagálnak...

>> Helyszín: FUGA Budapesti Építészeti Központ, (Budapest, V. ker. Petőfi Sándor u. 5.)

December 5., csütörtök 17 óra
ÉPÍTÉSZET, TERMÉSZET, CSEND
A Helsinkiben lévő Csend-kápolna és a finn csendkultúra. "Az év lakóháza 2013." díjnyertes épülete: Dévényi Tamás sóskúti lakóháza. Előadók: Ertsey Attila építész, Szabó Erik etnológus


A Művészetek Háza
(Veszprém, Vár utca 17.– www.arthouseweb.hu)
és az ITTMOST Egyesület
(www.ittmostblog.hu) szervezésében,

a veszprémi Magyar-Finn Egyesület,
az odaLÖKött KÖLtészet,
a Tihanyi Bencés Apátság,
a FUGA Budapesti Építészeti Központ,
a Magyar Bhutáni Baráti Társaság közreműködésével,

az ASTRIDPRESS Kft.,
a Balaton Volán támogatásával megvalósuló program.

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!
Csend Napok 2013

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ittmost.blog.hu/api/trackback/id/tr255639633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása